Neler Yeni?
Donanım Forum

Sadece ziyaretçi olarak kalmayın. Teknolojiyi yaşayanlardan olun! Forumumuzda hayalinizdeki bilgisayarı toplamak için rehberlere ulaşabilirsiniz. Uzmanlara ve teknoloji meraklılarına doğrudan sorular sorabilir ve eğlenceli sohbetlere katılarak kendinizi dijital dünyanın tam merkezinde bulabilirsiniz. Bu benzersiz topluluğun bir parçası olmak istemez misiniz? Birkaç saniyenizi ayırın ve ücretsiz üyeliğin tadını çıkartın.

Windows 11 kurulumu neden başlamıyor?

AyfaEykek

Yeni Üye
Windows 11 kurulum sürecinde bazı sorunlar yaşıyorum ve bu konuda yardıma ihtiyacım var. Kurulum adımı hiç başlamıyor ve bir hata mesajı da almıyorum sadece ekran karanlık kalıyor bu durumla karşılaşan var mı?

Bende de aynı sorun olmuştu. Kuralama sırasında bir dosya eksikti sanırım. Genelde BIOS ayarlarını kontrol etmek faydalı olabiliyor. Özellikle UEFI ve güvenlik ayarlarına bir bak. Hani bazen yükleme sırasında bir hata dönüyor. Unutma internet bağlantın sağlam olsun. Sonra denemekten çekinme. :mad:

İlk önce bilgisayarın sistem gereksinimlerini kontrol et derim. Windows 11 için bazı özel donanım özellikleri var. Belki de bu yüzden kurulum başlamıyordur.

ve USB veya DVD ile kurulum yapıyorsan, medyanın düzgün hazırlandığından emin ol. Yani bozuk bir dosya ya da yanlış formatlama işi bozabilir. Bir de BIOS ayarlarına bak. Güvenli önyüklemeyi kapatmayı dene.

Windows 11 kurulumu bazen takılabiliyor. Bi dakika donma ya da hata alıyosun mu? Öncelikle USB belleği ya da DVD'yi kontrol et derim. Bazen bozuk olabiliyor. Şu anki sistemde bir sorun varsa, yeniden başlatıp yeniden denemek işe yarayabilir. Bi de BIOS ayarlarına bakmayı unutma. Hızlandırma için UEFI modun açık olması gerekiyor.

Eski bir cihazsa işlemci desteklemiyor olabilir. Benim de bilgisayarım 11'e geçişi desteklemiyor. Önce bunu kontrol etmek lazım.

Geri