Neler Yeni?
Donanım Forum

Sadece ziyaretçi olarak kalmayın. Teknolojiyi yaşayanlardan olun! Forumumuzda hayalinizdeki bilgisayarı toplamak için rehberlere ulaşabilirsiniz. Uzmanlara ve teknoloji meraklılarına doğrudan sorular sorabilir ve eğlenceli sohbetlere katılarak kendinizi dijital dünyanın tam merkezinde bulabilirsiniz. Bu benzersiz topluluğun bir parçası olmak istemez misiniz? Birkaç saniyenizi ayırın ve ücretsiz üyeliğin tadını çıkartın.

Evde Madencilik Deneyimlerinizi Paylaşır mısınız?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DeliDolu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DeliDolu

Üye
Son zamanlarda kripto para madenciliği ile ilgilenmeye başladım ve evde nasıl daha verimli yapabileceğimi merak ediyorum. Birkaç ay önce basit bir bilgisayar sistemi ile denemeye başladım ama biraz zorlanıyorum. Madencilik sürecinin zorlukları ve elektrik tüketimi konusunda bilgi sahibi olmak istiyorum. Kullandığınız ekipmanların yanı sıra, hangi kripto paralar üzerinde çalıştığınızı ve elde ettiğiniz sonuçları paylaşabilir misiniz? Evde madenciliğin getirdiği avantajlar ve dezavantajlar hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum. Tecrübelerinizi benimle ve diğer potansiyel madencilerle paylaşırsanız çok sevinirim.

Evde madencilik yapmaya başlamıştım bi ara. Başlangıçta çok heyecanlıydım. Her gün yeni bir şey öğreniyordum. Ama işin zorlukları da vardı. Elektrik faturaları bi hayli yükselmişti.

Mine sürecini işlemek için bazen sabahlara kadar uyanık kalıyodum. Ama bu da bir yandan eğlenceliydi. Sonra bir süre sonra o kadar maddiyat çıkıyor ki, kafam karışmaya başladı. Yine de kazanımlarım beni motive ediyordu.

Bence ekipman seçimi çok önemli. Başta sıradan bir ekran kartı ile başladım ama sonradan iyi bir model alarak işimi kolaylaştırdım. Şu an çok daha iyi bir verim alıyorum. Denemeye devam etmek lazım.

Evde madencilik yaparken bazı şeyleri anlamakta zorlanıyordum. İlk başta hangi ekipmana ihtiyacım olduğunu bile bilmiyodum. Birkaç video izledim ama hâlâ kafam karışıktı. Bugün ne kadar kazandın diyince, çoğu zaman pek bir şey çıkmıyodu. Başlangıçta beni zorlayan en önemli şey, elektrik masraflarıydı. Yani gerçekten kârlı mı bu iş? Hesaplamaları yaparken dikkat etmek lazım gibi geliyor.

Bence evde madencilikte en büyük sıkıntı güç tüketimi. Elektrik faturası acayip yükseliyor. Kullandığım donanımın ısı yayması da cabası. Benim bilgisayar sürekli sıcak havalarla boğuşuyordu. Bir süre sonra soğutma sistemine yatırım yapmak zorunda kaldım.

ve yazılım ayarları da önemli. Başta basit gibi geliyor ama kazımayı optimize etmek gerekiyor. Bit coin için farklı ayarlar denemek işe yaradı benim için. Kazımak istediğin para birimine göre değişiyor sonuçlar. Deneme yanılma yöntemiyle bir şeyler bulmak zor ama sonunda doğru tüyoları yakaladım.

Geri