Bilmiyorum aranızda ilginenen var mı api geliştiricileri için api monitoring api'nin ne kadar doğru çalıştığını anlamak için hayati öneme sahiptir. iste sizler için bir kaç monitoring aracı.
Kaynak
- Postman: Bu, adeta bir klasik ve herkesin elinin altında olması gereken bir araç. Bir API'yi test etmeye başlarken "acaba çalışıyor mu, ne yanıt dönüyor?" diye merak ettiğinde ilk açacağın program bu olmalı. Arayüzü çok basit, istekleri kaydetme, koleksiyonlar oluşturma ve hatta basit otomasyon testleri yapma konusunda vazgeçilmez.
- RobotAlp: Eğer olay sadece anlık testten çıkıp "bu API sürekli ayakta mı, performansı nasıl?" sorusuna geliyorsa, RobotAlp gibi hepsi bir arada bir monitoring servisi devreye giriyor. API monitörü kuruyorsun ve belirlediğin aralıklarla senin için kontrol ediyor. Bir sorun olursa anında haberin oluyor. Avantajı, aynı anda sitenin uptime'ını, SSL sertifikasını falan da tek bir yerden takip edebilmen.
- Uptime Kuma: "Ben verilerimin kontrolünü kimseye vermek istemem, kendi sunucumda çalıştırayım" diyenler için açık kaynaklı ve ücretsiz bir kahraman. Kurulumu biraz teknik bilgi istese de, bir kez kurduktan sonra sınırsız sayıda API ucunu ve web sitesini izleyebilirsin. Arayüzü de oldukça şık ve modern. Tam kontrol isteyenler için ideal.
- Checkly: Bu, işi bir adım öteye taşımak isteyenler için, özellikle geliştirici odaklı modern bir platform. Sadece tek bir API ucunu değil, "önce A API'sinden token al, sonra o token ile B API'sine istek gönder" gibi çok adımlı, karmaşık senaryoları test edip sürekli izleyebileceğin bir yapı sunuyor. Kritik işlem akışlarını test etmek için harika.
Kaynak