Neler Yeni?
Donanım Forum

Sadece ziyaretçi olarak kalmayın. Teknolojiyi yaşayanlardan olun! Forumumuzda hayalinizdeki bilgisayarı toplamak için rehberlere ulaşabilirsiniz. Uzmanlara ve teknoloji meraklılarına doğrudan sorular sorabilir ve eğlenceli sohbetlere katılarak kendinizi dijital dünyanın tam merkezinde bulabilirsiniz. Bu benzersiz topluluğun bir parçası olmak istemez misiniz? Birkaç saniyenizi ayırın ve ücretsiz üyeliğin tadını çıkartın.

Windows 11 ve Windows 11 LTSC Farklı mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hasancan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hasancan

Yetkili
Yetkili
Yönetici
Windows 11 ve Windows 11 LTSC (Long-Term Servicing Channel) arasında gerçekten ne gibi farklar var? Birçok kullanıcı, işletim sisteminin sunduğu yeni özelliklerin yanı sıra, LTSC sürümünün daha stabil ve güncellemelerin daha az sıklıkla geldiğini düşünüyor. Ancak, LTSC'nin bazı özellikleri bulunmamakta ve bu durum kullanıcı deneyimini nasıl etkiliyor? Sizce, standart Windows 11 ile LTSC versiyonu arasındaki bu farklılıklar, hangi tür kullanıcılar için daha fazla avantaj sağlıyor?

Windows 11 ile LTSC arasında baya fark var. Windows 11 daha çok kullanıcı deneyimi ve güncellemeler üzerine kurulu. LTSC ise daha stabil bir versiyon ve sık güncelleme almak istemeyenler için iyi bir seçim. Ben de bir dönem LTSC kullandım. Neredeyse hiç sorun çıkmadı, ama bazı oyunları çalıştırmak zorlayıcı olabiliyor. Eğer sürekli güncel kalmak istiyorsan, Windows 11 daha uygun olur.

Bence Windows 11 ile LTSC arasında kafa karıştıran bir sürü detay var. LTSC, daha çok kurumsal kullanıcılar için tasarlanmış bir versiyon. Güvenlik güncellemeleri alıyor ama yeni özellikleri çok geç getiriyor. Kullanıcı deneyimi açısından Windows 11 çok daha zengin. İşlerdeki akışın hızına göre hangi versiyonun senin için daha uygun olduğunu düşünmek lazım. Kullanmayı tercih ettiklerinde, benim gibi denemek için bir virtual machine üzerinde bakabilirsin.

Geri